Een tweemotorig lesvliegtuig van de KLM Flight Academy heeft vanmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Groningen Airport Eelde, omdat het neuswiel mogelijk niet uitgeklapt kon worden, meldt RTV Noord. 

Voor de zekerheid is daarom de brandweer van het vliegveld uitgerukt met een crashtender, een brandweervoertuig met op het dak een waterkanon. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe sloeg de piloot alarm omdat een indicatielampje in de cockpit van het vliegtuig aangaf dat één van de drie wielen van het landingsgestel niet naar beneden zou zijn. De hendel om dat te doen, stond al wel in de juiste stand. Het probleem zou de indicatie van het lampje zijn geweest, aldus Mark Gerritsen van de KLM Flight Academy achteraf. ‘Maar het wiel zelf was wel gewoon naar beneden.’ Het vliegtuig heeft daarom gewoon veilig en zonder schade kunnen landen.