Bij de IJsvereniging Paterswolde zit men niet bij de pakken neer. De eerste, dan wel natte, sneeuw valt uit de lucht en de temperaturen komen steeds vaker om en nabij het vriespunt te liggen. Reden genoeg om de ijsbaan met water vol te laten lopen. IJs en weder dienende kunnen de schaatsen uit het vet. De ijsbaan Paterswolde is er in ieder geval klaar voor.

Door de alle coronamaatregelen kon de algemene ledenvergadering van 28 november niet doorgaan. De kascommissie heeft de financiële status van de vereniging wel beoordeeld. Er kwamen verder geen excessen ter tafel. Om alvast te oefenen organiseert de club voor leden op 29 januari twee uur lang gratis schaatsen in Kardinge in Groningen. Van 16.00 uur tot 18.00 uur. Opgave kan via de vereniging. De oefensessie op 18 december is door de coronamaatregelen afgelast.

De ijsclub kan verheugd zijn, want er wordt een strenge winter voorspeld. De weersverwachting is dat we de komende maanden een hele koude winter tegemoet gaan met veel sneeuw en ijs. Volgens weerman Reinout van den Born zou er de komende weken al sneeuw kunnen vallen en is een witte kerst zeker niet ondenkbaar. ‘De aanloop naar de winter is – als je vanuit winters perspectief kijkt – nog nooit zo veelbelovend geweest als dit jaar, een witte kerst zou heel goed kunnen’, vertelt Van den Born. We kunnen uitgaan van twee scenario’s: óf het wordt in december en januari erg koud en vanaf februari een mildere winter, óf de kou houdt aan, waardoor er na regelmatige sneeuwval ook veel vorst verwacht wordt. ‘Dan zal de tweede helft van de winter het koudst worden, met misschien wel wekenlang winters weer’, voorspelt Van den Born. Toch blijven weersverwachtingen experimenteel, waarbij toeval een grote rol speelt. Het kan nog alle kanten op. ‘Dus voor de mensen die nu al de rillingen krijgen van de hoge gasprijzen is er ook hoop voor een mildere winter’, aldus Van den Born.