Zwembad Plons blijft open. Dat heeft de directie van Visio Noord-Nederland en de Raad van Bestuur besloten.

Interim-manager Bert Eissens legt aan RTV Drenthe uit waarom de beslissing wordt teruggedraaid: “We nemen het zwembad op in de integrale ontwikkeling van het terrein. Dus het zwembad is daardoor niet meer een op zichzelf staande voorziening, maar maakt onderdeel uit van alle gebouwen die onder Visio Noord-Nederland vallen.” Corien Dijkstra is moeder van Max. Max woont op het terrein van Visio De Brink. Hij kan moeilijk lopen, dat doet hem pijn. Maar bewegen in het warm water van het zwembad kan hij wel pijnloos. “Ik ben superblij en opgelucht! De beslissing tot sluiting was een klap in het gezicht voor iedereen. We zijn erg blij dat het bestuur heeft ingezien dat het zwembad onderdeel uitmaakt van De Brink in Vries.” Ook zwembadmedewerkster Kristel Dallinga is opgelucht. “Ik had niet gedacht dat de beslissing zo snel zou vallen. Dat is boven verwachting en uiteraard zijn wij enorm blij.” Ook Willem Dijkstra van stichting Vrienden van Visio de Brink is verheugd dat het plan van tafel is.