SVZ uit Zeijen, dat in dezelfde klasse uitkomt als Actief, kwam zondag niet in actie. De wedstrijd van de Zeijenaren werd afgelast omdat de scheidsrechter niet wilde fluiten. Reden: zijn vrouw werd de toegang tot de kleedkamer ontzegd omdat ze geen coronapas had.

Er werd nog geprobeerd om via de achterdeur alsnog naar binnen te komen, maar een controleur van de club hield haar tegen. Na een discussie hierover besloot de scheidsrechter te vertrekken. SVZ stelde voor om een clubscheidsrechter aan te stellen, maar daar ging tegenstander Groninger Boys niet mee akkoord. De scheidsrechter had overigens ook geen QR-code, omdat hij het niet eens is met de coronaregels. Aangezien KNVB-functionarissen vrijstelling hebben van deze regels is hij wel toegelaten. “We hebben gewoon de regels toegepast”, laat voorzitter Jans Takens in een reactie weten.