Zondagmiddag kregen 32 leden van Trampolinevereniging Actief in sporthal Groote Veen les van Nederlands beste trampolinespringer, Milco Abrahams. Milco studeert en traint in Den Bosch en kwam samen met zijn vriendin naar het noorden voor het geven van de clinic. “We hebben zaterdag een dagje Groningen gedaan en vlakbij overnacht. Leuk om eens in het noorden van het land rond te kijken. Meestal geef ik de clinics in mijn eigen hal, maar deze vereniging is al een paar keer bij mij geweest. Dan moeten zij allemaal dat hele eind reizen, dus ik vond dat het ook wel eens andersom kon.”

Milco geeft de clinics om geld te verdienen om zelf zijn sport op het hoogste niveau te kunnen beoefenen. “Trampolinespringen heeft geen topsportstatus in Nederland en dat is ook wel begrijpelijk, want de top is te smal”, vertelt de trainer van TVActief, Alette Craig. “Maar voor Milco is dat zuur, hij hoort wel thuis op de Europese en Wereldkampioenschappen en wil ook graag naar de Olympische Spelen, maar hij moet alle reizen en deelnames zelf bekostigen.”
Milco heeft plezier in het verzorgen van de clinics. “Als de deelnemers maar echt gemotiveerd zijn, maar dat zit hier vanmiddag wel goed.” Ook Alette kijkt met plezier terug op de middag. “Het verenigingsgevoel is sterk bij ons, iedereen helpt elkaar. Hoe goed je bent maakt niet uit, iedereen hoort erbij. En Milco is ook zo. Die gaat ook met iedereen heel leuk om. Hij is blijven eten en deelde gesigneerde veren uit aan de kleintjes. In één trampoline zitten er 118 en soms springt er één uit, die bewaart hij. Na de clinic zag ik allemaal blije koppies en de ouders die op de tribune meekeken, waren ook enthousiast. Deze middag heeft weer veel positieve energie opgeleverd.”