Door de oplopende cijfers qua aantal besmettingen en ziekenhuisopnames heeft het demissionaire kabinet vanavond weer strengere maatregelen aangekondigd, die vanaf zaterdag ingaan, maar nog wel moeten worden goedgekeurd door de Tweede Kamer. Hieronder de belangrijkste maatregelen. 

De coronapas wordt vanaf zaterdag op meer plekken verplicht, waaronder in musea, sportscholen en alle amateursporten (en publiek bij alle sportwedstrijden). Ook buiten op terrassen van horecagelegenheden moet voortaan een QR-code worden getoond. Het wordt weer verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt, andere winkels, openbare gebouwen, hoger onderwijs en contactberoepen. Het dragen van een mondkapje geldt niet op plekken waar een coronapas verplicht is. Verder zijn er adviezen: 1,5 meter afstand, voor de helft van de werkweek thuiswerken, mijd spits. Basisregels als handen wassen, geen handen schudden, niezen in de elleboog en ventileren blijven van kracht. Wanneer de cijfers niet dalen volgen op 12 november aanvullende maatregelen.

Voor alle informatie: www.rijksoverheid.nl