Zing je graag? Wil jij je stem verder ontwikkelen? Heb je wel eens last van je stem na een avondje zingen? Wil je graag die hoge noot kunnen halen, of wil je nou juist wat meer de diepte in?  Hoe zing je een tweede stem? Hoe haal je meer volume uit jouw stem? Hoe krijg ik mijn zenuwen onder controle? Vanaf november kan je voor je zanglessen gewoon terecht in Eelde-Paterswolde.

Suzan Renkema-Paas woont sinds een paar jaar in Eelde met haar gezin. Als musicus en zangdocent gaf ze les in Emmeloord. Niet naast de deur en met een jong gezin dus ook genoeg reden om de bakens letterlijk te verzetten en in de eigen woonomgeving lessen te gaan verzorgen.

Ik geniet ervan om met mijn leerlingen te werken en ze te zien bloeien en ontwikkelen. Elk op hun eigen unieke manier”, vertelt Suzan. In de zanglessen besteden we aandacht aan zangtechniek en gebruiken we passend repertoire om de technieken toe te passen. Er is veel ruimte ook om eigen repertoire in te brengen in de lessen”.

Zo wordt er onder andere gewerkt aan ademhalingstechnieken, houding, uitspraak, stembereik, maar ook microfoontechniek, timing, en bijvoorbeeld songwriten en performen. Ten minste een keer per jaar is er de mogelijkheid om mee te werken aan een VocalNight waarin je je kunt presenteren. Erg leuk en leerzaam om hier aan mee te doen.”

Meer informatie over de lessen of Suzan vind je op suzanzingt.nl of via 06-40902416. De lessen vinden op woensdagen plaats in de Notenkraker in Eelde-Paterswolde vanaf woensdag 3 november.