Een nieuwe koers en een nieuwe lijst voor Gemeentebelangen Tynaarlo. En dus ook een nieuw bestuur. Na 25 jaar raadswerk stopt Peter van Es bij Gemeentebelangen Tynaarlo. Hij zal niet terugkeren op de lijst of in de gemeenteraad.  Met de komst van Harry Snuk, Karin Copinga en Rob Terpstra is het bestuur van Gemeentebelangen Tynaarlo weer compleet.

Peter van Es liep al langer met de gedachte om het rustiger aan te gaan doen: “Ik heb een fulltime baan en het raadswerk kost daarnaast zo’n 15 uur per week en legt daarmee een groot beslag op mijn tijd. In de gesprekken die ik met Richard Aeilkema had over de toekomst van Gemeentebelangen heb ik aangegeven dat het voor mij tijd is om te kiezen voor meer rust en tijd aan het thuisfront”. Peter van Es blijft tot aan de nieuwe verkiezingen van maart volgend jaar raadslid voor Gemeentebelangen. Met de komst van Harry Snuk, Karin Copinga en Rob Terpstra is het bestuur van Gemeentebelangen Tynaarlo weer compleet.
In september kondigde Gemeentebelangen Tynaarlo bij monde van kersvers boegbeeld Richard Aeilkema aan dat er een nieuwe koers gevaren zou worden: “We willen een andere politiek in Tynaarlo. Een gemeente die voor de inwoners aan het werk gaat. Een gemeente die met daadkracht en in goed overleg mét de inwoners plannen afrond”. Het nieuwe bestuur is per direct gestart. “Het is de hoogste tijd voor een nieuwe bestuurscultuur in Tynaarlo. Vanuit dit nieuwe bestuur gaan we de 2.0 plannen van harte ondersteunen”, laat het kersverse bestuurslid en ad interim voorzitter Harry Snuk desgevraagd weten.
Sinds eind vorige week is de nieuwe site van Gemeentebelangen Tynaarlo online. Het nieuwe logo is gemaakt door Heerko Tieleman uit Winde. De website is vormgegeven door Frank van Driel uit Paterswolde. “De drie handen zijn in beweging en staan voor: Van, voor en met jou!, de slogan en werkwijze van het nieuwe Gemeentebelangen”. De komende maanden wordt de site verder opgebouwd. Voor meer informatie: www.gbtynaarlo.nl