Bibliotheken, Taalhuis Tynaarlo en Neie Naober organiseren samen Frietpraat: een gezellige middag waar taal en ontmoeten centraal staan. De activiteiten staan in het teken van ‘de Week van Lezen en Schrijven’ en konden in september vanwege de toen geldende coronamaatregelen geen doorgang vinden. Maar op vrijdag 29 okober gaat Frietpraat gewoon door!

Met terugwerkende kracht wordt op die dag extra aandacht gevraagd voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Want zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.
Centraal deze middag staat de workshop Kijkgedichten maken. Kijkgedichten zijn (grappige) tekstjes om te bekijken en te lezen. Rijmen hoeft niet. Soms dansen de letters op het papier of maken hele zinnen een eigen vorm. Spelen met taal zorgt voor een grotere woordenschat en dat draagt bij aan geletterdheid. Een enthousiaste medewerker van het Taalhuis maakt je wegwijs in deze creatieve manier van omgaan met woorden. Deze workshop start om 14.00, 15:00 en 16:00. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden is niet nodig. Daarnaast worden er tussen 14.00 en 17.00 frietjes of patatjes uitgedeeld. Heb jij enig idee waarom de een patat zegt en de ander friet? Kom langs en vertel.

Overige feestelijke activiteiten

Er is voor elk wat wils. Heb je zin om te knutselen? Dan kun je aanschuiven aan de knutseltafel. Doe je liever een spelletje? Ook goed, onze (taal)spelletjes liggen klaar. Ook gaan we onze nieuwe 3D-printer uitproberen. Zelfs voor muziek wordt gezorgd. Kom gezellig langs op vrijdag 29 oktober in Bibliotheek Eelde tussen 14.00 en 17.00 voor friet of patat met een praatje en schuif aan bij een van de activiteiten. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Houd onze website in de gaten voor eventuele veranderingen in verband met corona: www.bibliotheekeelde.nl.