Het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor nieuwelingen en junioren wordt morgen (zondag) voor het eerst gehouden in Peize. 

Zaterdagavond zien we al enkele deelnemers het parcours verkennen. Zoals Nienke Veenhoven van de ploeg NXTG. Ze is samen met haar ouders, helemaal afkomstig uit Oostzaan. “We zijn nog nooit zo hoog in het noorden geweest”, zegt haar vader over de locatie. Ze logeren in het Scandinavisch Dorp. Nienke, die al wel Nederlands kampioen op de weg is geweest, kan niet inschatten hoe hoog ze gaat eindigen, want een tijdrit is een aparte discipline. Maar haar vader weet: “als je meedoet heb je altijd een kans.”

De af te leggen afstand is 20,5 kilometer, met een start op de Wolddijk en de finish op de Brusselseweg in Peize. De permanence is aan de Hereweg gesitueerd. Het programma: 11.00-11.50 uur: inrijden; 12.00 uur: nieuwelingen-meisjes; 12.40 uur:  junioren-vrouwen; 13.20 uur: nieuwelingen; 14.15 uur: junioren.