Bij de sloop van sport- en schoolgebouw De Kooi en sporthal De Marsch heeft de aannemer bijna honderd procent circulair hergebruik gerealiseerd. Dat betekent dat bijna al het gesloopte materiaal wordt hergebruikt.

Na realisering van nieuwbouw voor OBS Westerburcht en sporthal Groote Veen zijn De Marsch en De Kooi vorig jaar gesloopt. De gemeente Tynaarlo had de sloop als zogenoemde ‘circulaire sloop’ aanbesteed. In de aanbesteding maakte de gemeente duidelijk dat minimaal 80 procent van het totale gewicht aan materialen moest worden hergebruikt. Zo is een aantal binnendeuren van De Kooi hergebruikt in de verbouw van cultuurcentrum De Notenkraker. Maar ook de staalconstructie, de dakbedekking, de armaturen, de plafondplaten en de klinkers van de gebouwen hebben een nieuwe bestemming gevonden. Volgens wethouder Henny van den Born past deze aanpak in de visie van de gemeente Tynaarlo wanneer het gaat om duurzaamheid.