Eind oktober is het weer ‘Nacht van de Nacht’. Het doel van het jaarlijks evenement van Natuur-en Milieufederaties is om ons land donkerder te laten worden. In die nacht doen veel bedrijven het licht uit.

Gedurende het jaar is er volgens de organisaties te veel lichtvervuiling. Uit onderzoek blijkt dat in Drenthe een kwart van de bedrijven ’s nachts de buitenverlichting aan heeft staan. Daarmee scoort Drenthe het beste vergeleken met andere provincies. De Natuur- en Milieufederaties willen met het onderzoek aandacht vragen voor onnodige energieverspilling en de effecten van lichtvervuiling op mens, dier en natuur. De verschillende Natuur- en Milieufederaties in Drenthe fotografeerden de afgelopen weken ’s nachts bijna 1.600 bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat gemiddeld 71 procent van de bedrijven in Nederland de binnen- en buitenverlichting laat branden. In Drenthe was dat 53 procent. De steekproef werd gedaan in de gemeenten Assen, Tynaarlo en Noordenveld.