De Zuidlaardernacht gaat toch niet door. Feesten tot in de kleine uurtjes is namelijk niet toegestaan binnen de huidige maatregelen van het Rijk. Alle horeca- en feestgelegenheden moeten de deuren om 00.00 uur sluiten.

Burgemeester Thijsen meldde onlangs dat de horeca door mochten tot 02.00 uur, maar dat was te optimistisch gesteld. Thijsen refereerde aan de Feesttent in Eelde die wel door mocht tot 02.00 uur, terwijl de normale sluitingstijd van de horeca 00.00 uur is. Dit was volgens de toen geldende regels. Met de nieuwe maatregelen is alles gelijk getrokken. “Als we nu iets willen met elkaar, moeten we ons daar aan houden. Kom daarom wat eerder en maak het gezellig met elkaar.”, is het advies van Thijsen.

𝗩𝗲𝗿𝗴𝗲𝗲𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴𝘀𝗯𝗲𝘄𝗶𝗷𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁

Bezoekers worden met klem gevraagd om hun coronatoegangsbewijs op zak te hebben. Kortgeleden werd bekend dat dit bewijs op de terrassen niet noodzakelijk is. Maar zodra bezoekers een horeca- of andere feestgelegenheid in willen, moet het toegangsbewijs getoond worden.