Kinderen die gek zijn op de digitale en technische wereld konden zich afgelopen vrijdag helemaal uitleven in de BiebFabriek van de bibliotheek in Eelde.

Het was ontzettend gezellig, druk bezocht ook, met tien kinderen. Ze hebben hele leuke filmpjes gemaakt met de iPads met de app Stop Motion. “Ik had bedacht dat we eerst een decor gingen maken van gekleurd papier en allerlei ander knutselmateriaal, maar ze gingen gelijk aan de slag met de klei en de app”, vertelt locatiemanager Katrien Lammerts enthousiast. De resultaten waren prachtig, de kinderen hadden geweldige ideeën gerealiseerd. Een jongetje liet een kleimonster tevoorschijn komen uit een wc-pot. Er was ook een filmpje van kleipoppetjes die platgewalst werden door Pritstiften. En er kwamen nog meer prachtige filmpjes voorbij. Ook leuk was dat kinderen niet alleen de grote knutseltafel als werkruimte zagen, maar ook de vloer. Kortom, de kinderen hebben zich helemaal uitgeleefd.