Het Transferium De Punt moet er komen. Dat vindt het CDA,  dat haast wil maken met het project, dat al bijna twee jaar stil ligt. Volgens het fractievoorzitter Henk Middendorp is het Transferium van groot belang voor de inwoners van Noord-Drenthe. 

Sinds 2013 wordt al gesproken over de komst van een transferium bij De Punt. Eerst zou er een transferium komen aan de oostzijde van de afrit, vlak tegen het Drentsche Aa-gebied aan, voor maximaal tweeduizend auto’s. Maar hier waren meerdere partijen op tegen. Uiteindelijk is gekozen voor een kleiner alternatief op een locatie dicht tegen de snelweg aan. Twee haar geleden kwam de stikstofcrisis. Projecten op gebied van landbouw, woningbouw en infrastructuur werden geblokkeerd door de stikstofuitspraak van de Raad van State. Het 12 miljoen euro kostende project moet files tussen Assen en Groningen verhelpen. De provincie Drenthe is initiatiefnemer van het project bij De Punt. Volgens Henk Middendorp van het CDA gaat het in eerste instantie om de veiligheid. Vanaf het transferium kun je vlot invoegen op de A28 naar Groningen en Assen. Daarnaast profiteren volgens hem de inwoners van Eelde en Yde-De Punt, die vanaf het transferium met het openbaar vervoer veel sneller op de plaats van bestemming zijn.