De Zuidlaardermarkt gaat definitief door, maar wel kleinschaliger dan normaal. Zo zal de bekende ‘Nacht van Zuidlaren’ ontbreken en de paardenmarkt ingekrompen. Alleen de warenmarkt blijft zoals het was.

De warenmarkt is de grootste publiekstrekker, maar kan in oude vorm doorgaan. Bij de markt, die een lengte heeft van 4 kilometer, vervalt, zoals aangekondigd tijdens de coronapersconferentie, de 1,5 meter afstandsregel. De kramen op doorstroomlocaties worden verder uit elkaar gezet om grote opstoppingen te voorkomen. Wat de paardenmarkt betreft, er zal geen export van paarden en pony’s naar het buitenland zijn. Allen de vaste handelaren zijn welkom. De paardenmarkt wordt daarom iets kleiner. Ook de kermis kan doorgaan, al mogen de attracties niet de hele nacht doordraaien. De ‘Nacht van Zuidlaren’ vervalt. Naar voorbeeld van de Feesttent Eelde streeft burgemeester Marcel Thijsen in Zuidlaren er ook naar om de sluitingstijd van de horeca te verruimen tot 2.00 uur. De caféhouders moeten wel controleren op vaccinatie- en testbewijzen. De burgemeester heeft de komende dagen overleg met de café-eigenaren in Zuidlaren over de paardenmarkt en handhaving. De 820e editie van de Zuidlaardermarkt wordt gehouden op dinsdag 19 oktober.