De KLM Flight Academy bestaat dit jaar 75 jaar. Naast een terugblik kijkt de leiding van de vliegschool vooral vooruit. De KLM Flight Academy streeft ernaar om binnen vijf tot tien jaar volledig CO2-neutraal te vliegen. Ook is het doel om elektrisch te gaan vliegen. Dat meldt directeur Bart de Vries op de website luchtvaartnieuws.nl  

Zo wordt volgens De Vries gekeken naar de mogelijkheid om de tweemotorige Diamond DA-42’s te laten vliegen op duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), zodra dat beschikbaar is op thuisbasis Groningen Airport Eelde. Daarnaast kijkt KLM Flight Academy naar de mogelijkheid om met elektrische vliegtuigen te gaan vliegen. Het plan van de Eelder vliegschool is om de huidige eenmotorige Socata-vloot in ieder geval gedeeltelijk te vervangen door elektrische vliegtuigen. Door de inzet van elektrische vliegtuigen neemt naar verwachting op termijn ook de geluidsbelasting voor de omgeving van Eelde af, die door de komst van de Martinair Flight Academy in de afgelopen jaren juist is toegenomen. Hoewel dat nog ruim binnen de geluidsruimte plaatsvindt, wil KLM Flight Academy wel een goede buur zijn en hinder in de omgeving voorkomen waar mogelijk.

Foto: Wiendeld Visser