De Duinstee vierde afgelopen zaterdag het 25-jarig bestaan. Dit gebeurde op grootse wijze. Alles werd uit de kast gehaald om de bewoners van het verpleeghuis een mooi feest te geven. Het feest werd vooral gezamenlijk gevierd. Helaas zonder burgemeester Marcel Thijsen, die moest afzeggen wegens ziekte.

De rode loper was uitgelegd voor de genodigden. Bezoekers ondergingen een heuse feestroute. Met bij de start ouderwets lekkere steekijs, drankjes in ‘het Boeket’, poffertjes en het altokwartet in de Beweegtuin, terwijl in de Binnentuin Otto Teppema voor nog meer muzikale noten zorgde en voor de inwendige mens was er de knakworstenkraam aan het eind van de route. Niet voor niets kreeg de feestcommissie, die hier wekenlang mee bezig is geweest applaus. Inge Pesch, bestuurder Dignis Lentis noemde in een toespraak de corona een moeilijke periode. “Omdat de familie niet op bezoek mocht komen. We zijn trots op deze kleine locatie, die hopelijk nog lang de Duinstee is. In de toekomst zullen we deze locatie nog mooier maken. 25 jaar zorgen voor en met elkaar, 25 jaar lief en leed gedeeld. Ik hoop dat we nog mooie momenten kunnen beleven zoals vandaag.” Er werd gezocht naar een schilderij als cadeau, dat aanslaat bij deze mensen. “Als blijk van waardering en niet te klein.” Pesch overhandigde het bijzondere kunstwerk aan locatiemanager Carin Koster. Het is een alleszins kleurrijke boom. “Ik zie er een voorjaarsboom in, die in bloei staat. Ik hoop dat deze locatie ook weer gaat bloeien.” Vervolgens las ze een gedicht voor, dat betrekking had op het huis, zoals de Duinstee wordt genoemd. ‘Het is geen ziekenhuis. Hier woon ik, hier leef ik en beslis over het leven in mijn huis. Wees welkom’. Dan de officiële opening, waarbij de bewoners mevrouw Koning, meneer Graaf en mevrouw Groen nauw bij betrokken werden. Het rode lint werd doorgeknipt, waarna de cliënten onder de confetti kwamen te zitten. Het feest kan beginnen. Er zijn betrokken mensen bij van het eerste uur, zoals Geesje Kamps, maar ook de jonge Ineke Koolman, die drie jaar heeft gewerkt in de Duinstee. “Het was als bijbaantje voor de opleiding HBO-V. Ik heb er met plezier gewerkt. Hoe langer je er werkt, hoe beter de benadering naar de cliënten wordt. Uiteindelijk krijg je een band met die mensen.” Iedereen geniet van deze dag. Een stel zit op een stoel, terwijl het bekende Italiaanse lied ‘Buena sera’ klinkt. Ze glunderen van plezier. Daar doe je het voor.