Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 metermaatregel van de baan. Daarentegen is een toegangsbewijs nodig voor bezoek aan horeca, bioscoop en theater. Dit is een tijdelijke maatregel. Het demissionaire kabinet heeft de nieuwe coronamaatregelen vanavond toegelicht.

De belangrijkste punten uit de coronapersconferentie. De horeca blijven van 00.00 uur tot 6.00 uur gesloten. De horecaondernemers moeten zelf voor handhaving van de regels zorgen. De gemeente controleert of er gehandhaafd wordt. Voor de toezichthouders wordt geld beschikbaar gesteld. Voor evenementen binnen geldt: driekwart van het maximum aantal bezoekers, buiten is er geen maximum en ook geen sluitingstijd. Discotheken en nachtclubs mogen openblijven tot middernacht. Verder blijft het mondkapje verplicht in het Openbaar Vervoer. Wat het onderwijs betreft, komt er een einde aan de quarantaineplicht van schoolklassen bij besmetting. Ook worden de beperkingen voor hoge scholen en universiteiten losgelaten. Op 1 november volgt een nieuw advies van het OMT.

Voor meer over de nieuwe coronamaatregelen: www.rijksoverheid.nl