Zowel zwembad Lemferdinge te Paterswolde als zwembad De Leemdobben te Vries hebben vandaag de 25.000ste bezoeker mogen ontvangen. Voor Lemferdinge waren dit de bezoekers vanaf 3 mei en in De leemdobben kon men reeds vanaf 8 maart de baantjes trekken.

De heer Meurs uit Paterswolde had een mooi begin van de dag, het was een extra cadeautje, want het was zijn verjaardag. Hij werd door zwembad coördinator Karin Otter verrast. In De Leemdobben was het de eer aan mevrouw Eitens uit Vries. Ze werd opgewacht door zwembadcoördinator Trea Rutgers en op aangename wijze verrast. Zolang het zwembad bestaat in Vries heeft mevrouw al een abonnement en op 84-jarige leeftijd zwemt mevrouw nog vijf dagen in de week en elke dag steevast met een mooi duik het water in. Beiden werden getrakteerd op een taart (beschikbaar gesteld door bakker Dunnewind) en op een persoonlijk abonnement voor 2022.
Tot en met vrijdag 1 oktober kan men op vaste tijden nog met het abonnement voor dit seizoen met vooraf reserveren komen banen zwemmen in beide baden. Lemferdinge zal dan de deuren sluiten, maar in De Leemdobben kan men gebruik blijven maken van het zwembad. Vanaf 2 oktober kan men tegen betaling van €5,00 per persoon per keer de baantjes blijven trekken (abonnementen zijn dan niet meer geldig). Vooraf reserveren zoals nu ook het geval is blijft noodzakelijk. Als de animo toereikend blijft zal De Leemdobben zeker in oktober en november openblijven en wie weet nog wel langer! Reserveren voor het banen zwemmen kan via https://zwembaden-tynaarlo.nl/