Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft in een brief aan bewoners excuses gemaakt voor de slechte communicatie over tijdelijke opvang van asielzoekers in de voormalige Bladergroenschool in Paterswolde, meldt RTV Drenthe.

Het COA geeft als oorzaak aan dat de opvang van evacués uit Afghanistan hen parten speelt. Het zou lastiger zijn om mensen en middelen goed te verdelen. Daarbij moeten nieuwe opvangplaatsen worden gevonden. Een en ander heeft ook gevolgen voor de vastgestelde opening. Het AZC zou op 1 september in gebruik worden genomen, maar dat gaat niet lukken. Wanneer de 148 asielzoekers wel het pand in kunnen is niet bekend. Het COA wil op zaterdag 2 oktober een informatiemarkt organiseren op het terrein van het azc, zodat buurtbewoners kennis kunnen maken met de betrokken partijen.