Spanning en sensatie afgelopen dinsdag tijdens de tweede etappe van Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De Fries Hartthijs de Vries soleerde in Peize naar de overwinning.

Het was een sensationele strijd door de straten van Peize. Nadat vier mannen het hazenpad kozen en een kleine voorsprong opbouwden, demarreerde De Vries in de eindfase weg en kon niet meer achterhaald worden. Mede door de coronatijd waarin nog altijd weinig te beleven valt, was het weer ouderwets druk in het dorp. Peize heeft de wielerklassieker weer omarmd, nadat het enkele jaren geleden eruit was gestapt. De Ronde van Eelde is al jaren een gepasseerd station, maar het tweelingdorp kende wel glorieuze tijden, ook in de Meerdaagse. Op de erelijst van de wielerklassieker prijkt de naam Richard Mulder die in 1991 zegevierde, terwijl Popke Oosterhof in 1968 in Peize won.  Anno 2021 spreekt Eelde weer een woordje mee. Lars Punter werd op openingsdag in Nieuw-Roden dertigste, terwijl de Eeldenaar in Peize als 32e over de meet kwam, midden in het peloton. Punter begon echter sterk en pakte een premie. Woensdag stond er weer een aantrekkelijke etappe op het spel: de Col du VAM.

Foto: de start van het peloton, met Lars Punter onder rugnummer 93

Lees volgende week woensdag meer in Dorpsklanken over de meerdaagse en het persoonlijke verhaal van Lars Punter