Stichting Trias stopt met het beheer en exploitatie van de Dorpshuizen en de Belbus per 1 januari 2022. Het betreft de dorpshuizen Ons Dorpshuis, De Pan in Vries en De Ludinge in Zuidlaren. En de Belbus van Trias, niet te verwarren met de zelfstandig opererende Stichting Belbus Eelde, die gewoon blijft rijden.  

Het betekent tevens het einde van Trias. Dit heeft de directie in een brief aan de gebruikers laten weten. Volgens de directie zijn er een aantal oorzaken. Doordat het maatschappelijk werk van Trias per 1 januari is overgegaan naar de gemeente Tynaarlo bekende dit een halvering van de totale subsidie die Trias kreeg van de gemeente. Tevens speelt mee dat per 1 mei de welzijnsactiviteiten die Trias uitvoerde gegund zijn aan de Tintengroep. Verder is volgens de directie de gemeente niet ingegaan op een verzoek van subsidie voor de Belbus en de Dorpshuizen tot eind 2025. De gemeente zou niet verder willen gaan dan eind 2022. De welzijnsorganisatie is ruim 3 ton op jaarbasis aan horeca-omzet misgelopen. Of de taken van de dorpshuizen en Belbus worden overgenomen is niet bekend.