Maandag start de 38e Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De coureurs beginnen in Nieuw-Roden, waar het startschot klinkt om 17.30. Peize volgt een dag later.

Er hebben zich liefst 125 renners aangemeld. Mede door de coronacrisis met alle onzekerheden is er veel animo onder de toppers. Onder meer Nederlands kampioen elite Robin Löwik, de profs Tijmen Eising en Raymond Kreder zullen aan de start verschijnen. Van het lokale front Eeldenaar Lars Punter. Punter is Beloftecoureur, uitkomend voor NWV Groningen. Berend Slagter uit Peize heeft zich eveneens aangemeld. Ook aanstormende talenten als Adne Koster en Hartthijs de Vries ontbreken niet.

Na de opening in Nieuw-Roden volgt dinsdag de Ronde van Peize, die eveneens om 17.30 begint. De start is in de Hoofdstraat. De volgende wegen zijn hierdoor vanaf 16:30 uur tot ongeveer 21:00 uur afgesloten voor alle verkeer: Hoofdstraat, Roderweg, Oude Velddijk en Brinkweg. Deze wedstrijd is voor amateurs, belofte- en elite renners. De meerdaagse duurt tot en met donderdag 2 september. Naast Nieuw-Roden en Peize zullen de coureurs de strijd aan gaan in Wijster, waar de VAM-berg beklommen zal worden en de finale is in De Wilp.