Het was afgelopen dinsdag precies 65 jaar geleden dat het Eelder Bloemencorso ontstond. Twee mensen van het eerste uur zijn Joop Arends en Arend Kok. Joop Arends, die de Azaleakwekerij heeft opgezet met broer Piet, was bestuurslid van de vereniging van oud-leerlingen van de tuinbouwschool.

Zijn vrouw komt uit Aalsmeer, waar een Bloemencorso werd gehouden. Om meer publiek te trekken bij de toenmalige Floraliatentoonstelling werd een film getoond in het dorpshuis over het Corso van Aalsmeer. Er was zoveel belangstelling dat de film twaalf keer werd getoond en in 1956 ging een grote delegatie uit Eelde naar Aalsmeer om het Corso met eigen ogen te zien. Er werden de legendarische woorden gesproken ‘wat in Aalsmeer kan, kan in Eelde ook’. Naast Arends was Arend Kok de aanjager voor het Corso. Kok was bloemist en leerkracht bloemsierkunst van dezelfde tuinbouwschool. Hij was in de beginjaren ontwerper en arrangeur van de wijk Westeinde, die nu Westend heet. Arend Kok heeft 21 jaar de functie van arrangeur bekleed, waaronder samen met zijn vrouw Annie voor een wijk in…Aalsmeer. De enige twee nog in leven zijnde oprichters werden afgelopen maandag vereeuwigd op een passende locatie, bij kwekerij Arends. Op een dag na 65 jaar na de oprichting van Bloemencorso Eelde.