HAREN – Vereniging Watersport De Twee Provinciën (VWDTP) bestaat 110 jaar en viert dit met tal van activiteiten.

Op 28 augustus herdenken de Stadjers het Gronings ontzet. Vanaf 1932 is er rond die datum (28 en 29 augustus) nog een jaarlijks terugkerend evenement bijgekomen: de Rabenhaupt Regatta; zeilwedstrijden op het Paterswoldsemeer, georganiseerd door VWDTP.  De naam Rabenhaupt is ontleend aan opperbevelhebber Carl von Rabenhaupt die de stad Groningen succesvol heeft verdedigd tegen de bisschop van Münster (Bommen Berend). Dit jaar is het een nationaal evenement voor de Laser en de Sailhorse. Naast de Sailhorse, de Laser en de 16m2 (spreek uit: zestienkwadraat) zullen in het weekend van 28 en 29 augustus nog meer klassen op het water verschijnen. Het belooft een mooi spektakel te worden op het Paterswoldsemeer en een drukte van belang bij watersportvereniging VWDTP. Op zaterdagmorgen 28 augustus klinkt om 11:30 uur het eerste startschot en op zondagmiddag zullen om 17.00 uur de kampioenen worden gehuldigd. Info:  vwdtp.nl/wedstrijdzeilen/wedstrijdkalender/rabenhaupt-regatta/

De Windsurfing Courseracing & Marathon 2021 wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 september. Het windsurfevenement is bedoeld voor ‘oude deuren’, ‘Vintage’ en Windsurfer LT. Rond 1975 voer de eerste windsurfer van kunststof op het Paterswoldsemeer. De jeugdleden van toen waren razend enthousiast en adopteerden deze nieuwe watersporttrend. Vallen, opstaan en weer doorgaan, totdat je halve wind kon planeren. Deze periode gaan (oud)-leden en andere enthousiastelingen herbeleven met de vijfde editie van de Windsurfing Courseracing & Marathonrace. Een kleurrijk surf-evenement met drie à vijf wedstrijden, in wedstrijd- en recreatieklasse. En nieuw de Marathon voor de Windsurfer LT op zondag. Ook niet-leden zijn van harte welkom om kennis te maken met VWDTP en deel te nemen. Info:  vwdtp.nl/wedstrijdzeilen/wedstrijdkalender/vwdtp-windsurfing-courseracing-marathon-2021/

Als klap op de vuurpijl viert VWDTP op zaterdag 25 en zondag 26 september haar 110-jarig bestaan. Met op zaterdag een Open Dag.  Tijdens de open dag zijn er clinics waarop je als watersport liefhebber van 11.00-16.00 uur, onder begeleiding, kennis kunt maken met de verschillende watersporten: zeilen, roeien, (open water) zwemmen, suppen en surfen. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Op het terrein staan diverse informatiestandjes en zijn er korte presentaties over de veiligheid op en aan het water en de geschiedenis en de toekomst van het Paterswoldsemeer. Het terras is open en voor (kleine) kinderen zijn er op het terrein speciale activiteiten. Vanaf 16.00 uur volgt een besloten deel van de lustrumdag voor de leden van de vereniging. Op zondag 26 september zijn er vanaf 11.00 uur zeilwedstrijden. Ook op deze dag is publiek welkom op het terras van VWDTP. Info:  https://vwdtp.nl/vwdtp-nieuws/110-jaar-vwdtp-tijd-voor-een-feestje/

Locatie VWDTP: Meerweg 227 9752XD Haren

Foto: Rabenhaupt VWDTP, beeld Marc Piersma