In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel of kroket met mayonaise. Maar het kan ook anders.

Kinderen uit alle Drentse gemeenten hebben voor de derde keer meegedaan met dé receptenwedstrijd van Drenthe: Kindermenu 2.0. Per gemeente heeft een heuse vakjury -bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder – de inzendingen beoordeeld. Zij kiezen welk gerecht het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en natuurlijk lekker is. Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van het deelnemende restaurant én alle winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek!. In onze gemeente deed en doet Grand Café Zuidlaren mee. Een leuke zomervakantie-uitdaging is proberen het beter te doen dan de deelnemende restaurants.

Foto: provincie Drenthe