Landgoed Lemferdinge omvat enkele historische tuinen, dat het graag wil behouden. Het vergt veel onderhoud. Stichting het Drentse Landschap zoekt vrijwilligers die willen meehelpen om de tuinen zo mooi te houden. Het is de bedoeling dat begin oktober een dag in de week een tuinploeg aan de slag.

In 2009 nam Het Drentse Landschap het beheer van het landgoed over en dat betekent ook dat de stichting de verantwoordelijkheid kreeg voor het onderhoud van het drie hectare grote terrein. De afgelopen jaren had een tuinman het perceel onder zijn hoede, maar vanwege zijn hoge leeftijd is het tijd voor opvolging. Het Drentse Landschap is op zoek naar een nieuwe groep vrijwilligers die, onder leiding van een ervaren tuinbaas, het onderhoud van hem wil overnemen. De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit grasmaaien, snoeien, bijknippen en harken. De vrijwilligers werken zelfstandig, maar krijgen de beschikking over machines, kleding en gereedschap. Het Drentse Landschap kan eventueel ook cursussen verzorgen als daar behoefte aan is. Het is volgens Het Drentse Landschap belangrijk dat de tuinen regelmatig onderhouden worden, omdat de boel anders overwoekert. En dat is volgens de stichting nu net niet de bedoeling van een landgoed.

Foto: historische vereniging Ol Eel