Gemeente Tynaarlo heeft nul op het rekest gekregen van Raad van State betreft het weigeren van een megasupermarkt in Ter Borch. De Raad van State ging mee in de bezwaren van twee projectontwikkelaars, die zich beklaagden over de gemeente.

De projectontwikkelaars zijn Heijmans en Hollestelle Vastgoed die verenigd zijn in VOF Entreegebied Ter Borch, en Bun uit Almere, die de supermarkt zou gaan exploiteren. Tynaarlo heeft volgens de Raad van State een slecht verhaal geleverd bij de weigering om een bestemmingsplan vast te stellen. Eerst was de gemeente namelijk voorstander van een grote supermarkt in de nieuwbouwwijk. Twee jaar geleden wilde de gemeenteraad echter niet meer meewerken. De raad zag liever appartementen op deze plek. De hoogste bestuursrechter vindt dat de gemeente de behoefte aan appartementen niet heeft aangetoond en zal dit besluit beter moeten aangeven. Tynaarlo heeft ook niet deugdelijk gemotiveerd waarom de groene entree van het gebied zich verzet tegen de bouw van een supermarkt. Naast de gemeente zijn er nog andere tegenstanders van de supermarkt. Een ondernemersvereniging uit Eelde en Paterswolde is tegen en ook omwonenden van de Borchsingel verzetten zich. De zaak krijgt een vervolg als Tynaarlo een nieuw besluit bekendmaakt.