Een groep Eeldenaren is op weg naar de EK-wedstrijd van Nederland in Boedapest. De vriendengroep, Pieter en Dave Gjaltema, Kevin Hoekstra en Nick van der Hoek, zijn vrijdag vertrokken vanaf thuishaven Cafe Boelens.

De mannen kwamen op het laatste moment op het idee. Kaarten werden geregeld en een auto en vervolgens werd de lange reis van 1300 kilometer begonnen.  Vanmorgen is het viertal neergestreken aan de Donau. “We zitten nu aan de Frustuck”, laat Pieter Gjaltema weten. We kunnen pas om twee uur het appartement in, daarom nemen we nog een biertje op het terras.”  Op maandagmorgen vertrekt het gezelschap weer uit de Hongaarse hoofdstad, waarna het thuisfront de heren maandagavond laat weer terug kan verwachten.

Lees komende woensdag in Dorpsklanken over hun avonturen in het spraakmakende land