Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaat de autocross van Eelde niet door. Het bestuur van Stichting Autocross Eelde-Paterswolde (SAEP) heeft dit besloten vanwege de corona.  

“Op zich zouden we het wel mogen organiseren, maar het is lastig door de regelgeving”, legt voorzitter Anne Arends uit. “Je hebt niet alleen te maken met de crossers, maar ook met de toeschouwers. Iedereen zou dan online een kaartje moeten kopen en zich van te voren laten testen. En die testen mogen niet ouder zijn dan veertig uur. Bij de kassa moeten bezoekers gescreend worden. Het zijn zoveel regels, die schrikken af. Van de gemeente mag je een vergunning aanvragen en dan word je uiteraard ook gecontroleerd of de regels nageleefd worden. Wanneer iemand in het vuur van het spel over de schreef gaat is de boete voor de organisatie. De gemeente zou het evenement ook nog kunnen afgelasten wanneer er te veel aanvragen zijn voor evenementen. Want dan heb je ook te maken met te weinig mankracht in hulpdiensten als ze op meerdere plaatsen moeten zijn. Het heeft met meerdere factoren te maken.” De cross zou afgelopen zondag worden gehouden en op 22 augustus was de tweede race gepland. “De regels voor evenementen gelden tot 1 september, pas dan zou je meer vrijheid krijgen. Het spijt ons dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar is het verstandigste.”