Het Bloemencorso gaat door! Het wordt wel iets kleinschaliger dan anders. Dat betekent geen VIP-tent, markt of tribune. Maar wel met een rondrit van de wagens door het dorp, drumbands en een festivalterrein, dat wel aangepast is. Uiteraard is alles nog afhankelijk van de coronamaatregelen, die in het corsoweekend van 4 en 5 september gelden. 

De veertien wijkteams zijn na een aarzeling inmiddels volop bezig met het jubileumthema ‘fascinatie in bloemen’.  Tijdens het corsoweekend is het de bedoeling dat er een parade met de corsowagens door het dorp rijdt, vergezeld door drumbands. Officiële regels langs de route zijn er niet, voorzitter Jacqueline Haijkens rekent op het gezonde verstand van iedereen die een kijkje komt nemen. Op het evenemententerrein rondom de vijver zijn terrassen gesitueerd en gelden wel strikte regels. Zo is een coronavaccin één van de voorwaarden om het terrein te mogen betreden. Er zijn open terrassen, foodtrucks en bezoekers kunnen overdekt zitten, maar er is geen VIP-tent, geen markt en geen tribune. Een gevaar voor de Bloemencorso Eelde is nog wel hoe de gemeente zich opstelt naarmate het evenement dichter bij komt, omdat de vergunningsaanvraag steeds verandert.