Het centrumplan van Eelde, bestaand uit 34 appartementen en een parkeergarage, vindt geen goedkeuring in de gemeenteraad. Dinsdagavond werd een motie aangenomen, wat voor wethouder René Kraaijenbrink betekent dat hij met een nieuw plan moet komen.

De nieuwbouw in het centrum van het dorp moet worden afgestemd op de monumentale panden, is de opdracht. Verder moet er gekeken worden naar passende parkeergelegenheid voor de appartementen in het centrum. Fractievoorzitter Jurryt Vellinga van Leefbaar Tynaarlo was aanvankelijk voorstander van het voorstel met appartementen en parkeergarage, met als reden dat er dat het goed is dat er eindelijk iets gedaan wordt aan het centrum. Maar de leden van Leefbaar Tynaarlo, samen met zes andere partijen, dienden toch een motie in voor een beter plan. Alleen de VVD was het niet eens met de motie. Volgens de partij heeft de wethouder zich aan de opdracht van de raad gehouden. Daarom stemde VVD tegen. Omdat de meeste partijen voor stemden is de motie is wel aangenomen en dat betekent dat het college van burgemeester en wethouders in gesprek gaat met de projectontwikkelaar en andere betrokkenen.