Een oplichtingszaak, waarbij geld is opgenomen bij een pinautomaat in Paterswolde, komt vanavond aan de orde in het bekende tv-programma Opsporing Verzocht.

Het slachtoffer bood op internet spullen te koop aan en werd door iemand benaderd die daar belang bij had. Om garantie te hebben dat de goederen zouden worden opgestuurd vroeg de koper om een online verzendlabel. De koper stuurde de verkoopster naar een webpagina waar ze gegevens invulde. Kort daarna werd de vrouw gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar waarschuwde dat criminelen bij haar bankrekening konden komen en ze snel haar geld moest overmaken naar een andere, veilige rekening. Het geld werd op de rekening van een crimineel overgemaakt en vervolgens werd er geld van die rekening gepind in Paterswolde. Beelden van de onbekende man die het buitgemaakte geld vervolgens opnam worden vanavond getoond. Het programma is om 20.30 uur op NP02.