Zoals eerder gemeld worden een aantal kinderen van de Veenvlinder en Mariaschool tijdelijk ondergebracht in de oude Centrumschool en daar zijn ouders van leerlingen niet over te spreken. Niet alleen werden ze onaangenaam verrast door een brief over de verhuizing, maar zijn ook bezorgd over de veiligheid van het oude gebouw.  Intussen laat wethouder Pepijn Vemer weten dat het niet de ideale oplossing is. Hij wil snel duidelijkheid geven aan de bezorgde ouders, meldt RTV Drenthe. 

Het is een tijdelijke oplossing voor het ruimtetekort in het schoolgebouw dat sinds 2018 in Groote Veen zetelt. Het is geen ideale oplossing, geeft de wethouder toe. Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van de oude school. Vemer probeert de zorgen weg te nemen door te stellen dat het gebouw opgeknapt wordt. Een aantal ouders ziet liever dat er tijdelijke ruimten worden gerealiseerd bij de eigen scholen. Maar volgens de gemeente is dit te duur. Het is al de tweede keer in de gemeente Tynaarlo dat een nieuw schoolgebouw te snel te klein is. Eerder had de basisschool in Ter Borch hetzelfde probleem. Volgens de wethouder is er wel rekening gehouden met het groeiend aantal jonge kinderen in de wijk. De prognose van het leerlingenaantal is meerdere keren bijgesteld. Probleem volgens Vemer is dat je wanneer je begint met bouwen je vast zit aan een bepaalde oppervlakte. Wat uiteindelijk wel een passende oplossing zal zijn, daarover zijn de schoolbesturen en de wethouder nog in gesprek.