Een grote brand vanavond heeft bij Peizerwold een boerderij verwoest.  Brandweerkorpsen uit de hele regio hielpen mee met de bestrijding. De boerderij was niet meer te redden. Er waren geen slachtoffers.

Om zes uur zag een voorbijganger rookontwikkeling, waarna de brandweer gealarmeerd werd. Na de eerste melding werd de brand binnen een minuut opgeschaald. Brandweerkorpsen uit Eelde, Peize, Roden, Norg en Groningen rukten met groot materieel uit naar de Groningerweg. “Er viel niets meer te redden”, sprak politiewoordvoerder Erik Dekker. “Het was een leegstaande boerderij, die klaargemaakt werd voor de verkoop. Gelukkig waren er geen mensen in het pand en ook geen dieren. Maar het is natuurlijk verschrikkelijk voor de eigenaar.” Omwonenden kregen een alarmmelding om deuren en ramen te sluiten vanwege de hevige rookontwikkeling.
Intussen is een kraan bezig om de achterkant te slopen. De voorkant staat nog overeind. Tegen elf uur keerden de meeste brandweerkorpsen huiswaarts.

Foto: Koen Grootoonk