Dit jaar zal voor de derde keer achtereen geen Jaarmarkt worden gehouden. En dat is natuurlijk een groot gemis en erg jammer voor de standhouders. Eén van de standhouders, WOES, heeft nu bedacht om op de oprit een minimarkt te houden. “Als wij niet naar de markt kunnen komen, komen ze maar naar hier”, is de gedachte van Loes Schoffelmeijer en dochter Wendy Wielenga, die al jaren bekend staan onder de naam WOES. De minimarkt zal worden gehouden op zaterdag 26 juni, van 10.30 tot 16.30 uur.

“Je mist de gezelligheid van een jaarmarkt of corsomarkt”, meent Loes Schoffelmeijer. “Als alternatief hadden we ook een webwinkel, maar het is leuker dingen te maken voor mensen die we kennen.” De bedoeling is een marktkraam op de oprit van Westerstukken 43. Het wordt leuk aangekleed. Met een miniterras voor koffie, thee en wat lekkers. Hoofdmoot is het aanbod van kinder- en babykleding. Voor de doelgroep jonge ouders. Alles is zelfgemaakt. Een greep uit het aanbod: babykleding, kraamcadeaus, knuffels, verjaardagvlaggen, poppenkleding. “Dit is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Loes, die tien jaar geleden begonnen is met WOES, een combinatie van Wendy en Loes. Dochter Wendy was eerst wat terughoudend, maar kreeg ineens de smaak te pakken. Inmiddels is het een duo dat prima samenwerkt. De gemaakte kleding is creatief en kleurrijk. “We gooien niks weg. Als we een stukje over hebben, dan maken we er poppenkleding van. We hebben bakken vol kleine lapjes.” Hoe creatief ze zijn blijkt uit de creatie van een drager voor een pop. “Zoals je in het echt ziet met een draagbaby. Nu lopen moeder en kind gelijk. Het is vooral leuk hoe kinderen reageren en dat ze zelf een stof uitkiezen voor een verjaardag bijvoorbeeld. Dan lijkt het niet bij elkaar te passen, maar dat blijkt in de praktijk erg mee te vallen.” Loes en Wendy kregen veel positieve reacties na de aankondiging van de minimarkt. Voor kinderen is er een springkussen. En als het slecht weer is? Dan staat er een partytent klaar. “Het gaat sowieso door, of het moet heel erg gaan stormen.

Op de markt ook een kraam van Kaatje Katoen. Een kraam met wasbare producten. Onder andere (zwem)luiers, billen-en snoetendoekjes en leuke cadeautjes.