Vishandel JP, wat een begrip is in Groningen, is sinds kort ook in Paterswolde gevestigd. Eigenaar Peter Wiersema hoopt op net zo’n toeloop als in Driebond waar de Groningse viskraam staat.

Peter Wiersema werkt al zijn hele leven lang in de vishandel en dat gaat van generatie op generatie. Dochter Jessica (vandaar de letters JP in de bedrijfsnaam) zit ook al vanaf haar achttiende in het vak en zal op den duur haar vader en moeder opvolgen. Vishandel JP onderscheidt zich door de verse vis en het schoonmaken van alles. “We gebruiken elke dag nieuwe”, geeft Wiersema aan. Op 14 maart is de zaak bij winkelcentrum Paterswolde open gegaan. De zaak is helemaal verbouwd.

Het is vaker gezegd, maar de visliefhebber pur sang kan het niet vaker benadrukken: “vis is heel gezond.”  Het aanbod is zeer gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig. “We verkopen alleen echte kabeljauw en geen koolvis.” Een van de specialiteiten is gerookte paling (“de goedkoopste”). Daarnaast is ook een ouderwetse soort als stoofaal verkrijgbaar. Zelfs niet-visliefhebbers komen aan hun trekken, want het aanbod biedt een vijftal snacks. Op 16 juni komt de nieuwe haring. “Ieder jaar gaan we naar haringleggerijen om onze haring voor het hele jaar uit te kiezen. Op deze manier kopen we voor een heel jaar in.”  Vishandel JP is in alles een begrip. ‘7 voor 10 euro’  is het vaste tarief voor haring. Peter Wiersema weet dat een winkel anders is dan een kraam en ook het publiek is anders dan in de stad. Maar visliefhebbers genoeg in deze contreien. De medewerkers staan klaar om ze te bedienen en van advies te voorzien. De zaak is letterlijk laagdrempelig gemaakt. “De deuren staan altijd open.”