Naar aanleiding van de laatste persconferentie zijn door de overheid nieuwe versoepelingen aangekondigd die komende zaterdag ingaan. Wat betekent dat voor de openluchtbaden Lemferdinge en De Leemdobben Vries? We zetten ze even op een rijtje.

Banen zwemmen:

Online reserveren voor banen zwemmen blijft van toepassing via de website www.zwembaden-tynaarlo.nl  Er kunnen maximaal 18 zwemmers per tijdsblok reserveren. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er ook nog de mogelijkheid om in twee tijdsblokken (17.30 uur en 18.30 uur) na het recreatief zwemmen banen te zwemmen.

Recreatief zwemmen:

Dagelijks twee blokken voor recreatief zwemmen, namelijk van 12.30 – 14.45 uur en van 15.00 – 17.15 uur. Dit gaat niet meer in leeftijdsgroepen, maar iedereen is welkom met een maximum van 250 bezoekers per tijdsblok. Men dient hiervoor online te reserveren via de website en om zoveel mogelijk zwemmers bij drukte (mooi weer) de mogelijkheid te bieden om te komen zwemmen is het alleen toegestaan om voor een tijdsblok te reserveren. Online reserveren kan individueel, maar men kan als gezin ook meerdere gezinsleden als aantal invullen uit een huishouding (dit is noodzakelijk bij een eventueel bron- en contactonderzoek).

10-baden kaarten zijn vanaf heden weer te koop en een 10-badenkaart van 2019 is nog te gebruiken (10-badenkaart van 2020 is niet te gebruiken, was speciaal tarief alleen voor dat seizoen). Men reserveert dan als abonnementhouder/meerbadenbandje.

Zwemlessen:

Vanaf vrijdag 4 juni worden er zwemlessen verzorgd in Lemferdinge, in De Leemdobben tot nadere aankondiging nog niet mogelijk.

Aquasporten:

Vanaf maandag 14 juni zullen de aquajogging lessen weer verzorgd worden. De Leemdobben: dinsdag van 09.30 – 10.00 uur en woensdag van  19.30- 20.00 uur; Lemferdinge: maandag van 09.30 – 10.00 uur en vrijdag van 19.00 – 19.30 uur

Algemeen:

Vanaf 5 juni is douchen weer toegestaan en zal ook de kleedaccommodatie van De Leemdobben weer geopend zijn met uitzondering van de grote kleedruimtes. Entree gaat ook weer via de “normale” entree en niet meer via het grote hek op de parkeerplaats. Iedere bezoeker dient ten aller tijde zijn of haar toegangsbewijs te tonen aan het personeel alvorens te gaan zwemmen.

Foto: het zwembad nu nog leeg, maar daar komt snel verandering in