De grote vraag of het Bloemencorso dit jaar weer georganiseerd mag worden heeft het bestuur in samenspraak met alle wijken zo lang mogelijk uitgesteld. Vorig jaar was het niet verantwoord om het Bloemencorso door te laten gaan maar dit jaar heeft hoop op betere tijden de overhand gehad. Reden voor het bestuur om voor het hoogst haalbare te gaan en dat is bouwen van mozaïeken, welke worden geplaatst op het vertrouwde onderstel van een corsowagen.  

Mits het is toegestaan zou op een later moment gekozen kunnen worden voor een rijdend festijn van mozaïeken.  Voor het bouwen van ‘normale’ corsowagens is het helaas te laat.   Het zou goed kunnen dat een echte parade weer tot de mogelijkheden behoort, maar dat is afwachten. Mocht dit niet lukken dan worden de mozaïeken opgesteld in het dorp. Het bestuur hoopt voor iedereen dat het Bloemencorso in deze aangepaste versie, stilstaand of rijdend, toch als een groot feest wordt ervaren. Het thema voor dit jaar is: ‘65 jaar fascinatie in bloemen’.
Dit jaar bestaat het Bloemencorso Eelde 65 jaar en dit is vertaald naar het huidige motto voor 2021. Door een aantal onzekere factoren wordt het jubileumfeest naar volgend jaar verplaatst. Ook zal dit jaar het jubileumboek ‘65 jaar Bloemencorso Eelde’ worden uitgegeven voor een uitgebreide terugblik op alle voorgaande corsojaren. Vanaf eind juni te bestellen via de site: www.bloemencorsoeelde.nl  Vorig jaar is er massaal gehoor gegeven aan onze oproep om het Bloemencorso in de straten nog feestelijker te maken. Op verschillende locaties in het dorp werd er spontaan door buurtbewoners iets georganiseerd voor jong en oud. Daarom wordt ook voor dit jaar gevraagd om vanaf zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september de corsovlag weer te hijsen en de tuinen feestelijk aan te kleden met versiering en verlichting.