Het aantal klachten van geluidsoverlast van vliegveld Eelde is in maart flink toegenomen, meldt RTV Drenthe op basis van cijfers van het Meldingenloket vliegverkeer Groningen Airport Eelde. Die maand werd er 531 keer een melding gedaan van geluidsoverlast.

Twee melders waren in maart goed voor ruim de helft van alle klachten over geluidsoverlast van luchthaven Eelde. Het ging om 292 van de in totaal 531 klachten. Eén van de klagers deed in maart 211 meldingen. Dat is gemiddeld bijna zeven keer per dag. Een ander klaagde 81 keer. Verreweg het meest werd geklaagd over het over- en rondvliegen van de lesvluchten van de KLM Flight Academy. Die lesvluchten lagen vanwege corona enige tijd stil, maar werden begin maart hervat. In januari en februari, toen het vliegverkeer grotendeels stillag, kwamen er enkele tientallen klachten binnen over geluidsoverlast op Groningen Airport Eelde.