Feyenoord, PSV, AZ, SC Heerenveen en FC Groningen zijn de eerste vijf clubs die gecontracteerd zijn voor Eurovoetbal dat volgend jaar weer wordt opgestart. Met andere clubs, uit binnen-en buitenland wordt nog onderhandeld.

Het roemrijke toernooi, dat duizenden toeschouwers naar Haren lokte, werd voor het laatst gespeeld in 2012. Omdat de kosten te hoog werden en er concurrentie kwam van een ander internationaal toernooi is het topvoetbaltoernooi voor de jeugd geschrapt. In Eurovoetbal nieuwe stijl gaat het om onder 18-elftallen. Tijdens het toernooi is er ook de Bijzondere Eredivisie te zien, uit de nationale G-competitie. De openingsdag van Eurovoetbal, op Hemelvaartsdag 26 mei, wordt gespeeld op sportpak Corpus den Hoorn. Een dag later wordt daar ook de Bijzondere Eredivisie gespeeld. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei worden de overige wedstrijden van de jongen onder-18 en vier duels van de vrouwen onder-21 op de vertrouwde Esserberg gespeeld. In dat monumentale stadion wordt op 28 mei ook de finale gespeeld.