De bibliotheek gaat per 1 januari 2022 tijdelijk verhuizen van ’t Punthoes naar de voormalige Centrumschool aan de Schoollaan.

De gemeenteraad van Tynaarlo stemde afgelopen week in met het voorstel om zo’n 130.000 euro beschikbaar te stellen om het pand aan de Schoollaan gebruiksklaar te maken. De bibliotheek kan vijf jaar in het pand aan de Schoollaan blijven. Eerst was het de bedoeling om de bieb onder te brengen in Ons Dorpshuis. Maar de betrokken partijen kwamen niet tot overeenstemming. Na inventarisatie van gebouwen viel het oog op de oude Centrumschool, naast de Notenkraker, die uiteindelijk zal worden omgetoverd tot cultuurhuis waarin zowel de bibliotheek als muziekvereniging Nieuw Leven en historische vereniging Ol Eel een plek krijgen. Al drie jaar wordt er gesproken over een nieuwe locatie voor de bibliotheek. ’t Punthoes is verouderd en te groot voor de leeszaal. De nood voor een nieuw pand was hoog, aangezien de bibliotheek het pand op 1 januari volgend jaar moest verlaten. ’t Punthoes zal gebruikt worden voor tijdelijke huisvesting van onderwijs of woningbouw.