Voor het eerst in de geschiedenis mogen vrouwen meedoen in een mannenvoetbalelftal van het amateurvoetbal. De KNVB is de eerste voetbalbond ter wereld die daarvoor toestemming heeft gegeven.

Aanleiding tot deze historische stap is een succesvolle proef bij de Friese club Foarut. Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver alleen mogelijk in de jeugd en de lagere amateurelftallen. In de seniorenleeftijd konden zij kiezen voor of een vrouwencompetitie of blijven spelen in de B-categorie.  Tot dusver mochten vrouwen alleen in lagere amateurelftallen (de B-categorie) met mannen samenspelen. Vanaf komende zomer mogen dames ook meedoen in de eerste elftallen van de hoogste categorie, A (van Tweede Divisie tot en met Derde Klasse). Dat betekent dat ook clubs als Actief dames in het eerste elftal mogen opnemen. Vanaf de zomer van 2021 biedt de KNVB alle amateurclubs die een vrouw in hun eerste elftal willen laten spelen een begeleidingstraject aan.

Lees komende week de reacties in Dorpsklanken