Overmorgen (zondag) is het Moederdag. Op deze traditionele feestdag wordt de vrouw des huizes in het zonnetje gezet.

Moederdag bestaat al heel lang en vindt zijn oorsprong in Amerika. Het was Anna Jarvis, leerkracht uit Grafton in West Virigina, die op 12 mei 1907 ‘General Memorial Day of All Mothers’ organiseerde. Ze deed dit vanwege bewondering voor haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden. In 1914 werd het een officiële feestdag in Amerika. In ons land werd Moederdag voor het eerst gevierd in 1928. Dit op initiatief van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Het was en is nog steeds bedoeld om de verkoop van bloemen te stimuleren. Traditiegetrouw is Moederdag een dag waarbij alle zorgtaken van moeder uit handen worden genomen. De bedoeling is dat de kinderen deze taak overnemen, bijgestaan door vaders. De dag begint, ook traditiegetrouw, met het maken van ontbijt. Vervolgens krijgt ze een cadeau. Naast bloemen kunnen dat zijn traktaties zoals taarten, maar ook knutselwerken van kinderen of andere bloemcreaties. Moederdag is niet meer weg te denken op de kalender. Het is de wereldwijde waardering voor het moederschap.