Afgelopen week nam tennisvereniging De Marsch aan de Hooiweg in Paterswolde 28 nieuwe spelersbankjes in gebruik. Voorzitter Martin Hammenga kreeg ze symbolisch overgedragen van het team van Schouten + Van der Giezen Makelaars, dat de vereniging sponsort.

De nieuwe bankjes, waarop eventjes uitgerust kan worden tijdens het wisselen, komen volgens Hammenga op het juiste moment. Tennisvereniging De Marsch is het afgelopen jaar flink gegroeid, van ongeveer 650 naar zo’n 750 leden. Daarmee is De Marsch de grootste tennisvereniging van Drenthe. “Ondanks de coronamaatregelen hebben we het hele jaar door kunnen tennissen. Juist in deze tijd is sporten en bewegen belangrijk. Hierdoor hebben we veel nieuwe leden mogen verwelkomen.”
Voor Schouten + Van der Giezen Makelaars sluit de sponsoring van de spelersbankjes aan bij hun keuze voor maatschappelijk bewust ondernemen. “Dit sponsorproject past daar perfect bij,” zegt Froukje Baurichter, adviseur Wonen bij het makelaarskantoor en zelf al jaren actief bij De Marsch. “We delen dezelfde waarden: laagdrempelig contact, dynamisch en lokaal actief.”

Aangezien de competities nog even stilliggen, worden de bankjes nu gebruikt tijdens vrij spelen en trainen. Spelers kunnen er even op uitrusten of wat drinken of eten. Voor volwassenen is tennis en padel op dit moment met maximaal vier personen op een baan mogelijk. Padel? “Ja,” licht Froukje toe, “dat is een racketsport die veel weg heeft van squash. De bal is nooit uit het spel. Wist je dat padel op dit moment de snelst groeiende nieuwe sport van Nederland is? ’Zelf houdt ze het voorlopig bij tennis, elke zaterdag partijtjes enkel en dubbel. “Doordeweeks ben ik te druk met mijn werk: het adviseren van mensen in Eelde-Paterswolde die hun huis willen verkopen of een ander huis willen aankopen. Het is dan heerlijk om in het weekend te kunnen tennissen. Bovendien is de tennisclub ook een plek waar je elkaar in deze tijd ontmoet.”

Op de foto v.l.n.r. Martin Hammenga (voorzitter De Marsch), Chris Schouten, Stefan van der Giezen en Froukje Baurichter (allen team Schouten + Van der Giezen Makelaars).