De aandeelhouders gaan Groningen Airport Eelde financieel helpen. De aandeelhouders willen het geld onder meer steken in een nieuwe brandweerkazerne.

De aandeelhouders (provincie Drenthe, provincie Groningen, gemeente Tynaarlo en Stichting Oranjewoud) willen een half miljoen euro extra uittrekken voor de nieuwe brandweerkazerne op de luchthaven, die al langer op het verlanglijstje stond maar steeds werd uitgesteld. Het extra bedrag komt doordat de bouwprijzen gestegen zijn. Er was al tweeënhalve miljoen euro gereserveerd voor de vervanging van de kazerne. De kazerne is zwaar verouderd; voldoet niet aan de Arbo-wet.  De nieuwe kazerne komt in een bestaande hangar die wordt verbouwd. Alleen Provinciale Staten van Groningen en Drenthe kunnen nog roet in het eten gooien; zij hebben al jaren moeite om extra geld te steken in de luchthaven.