Ze zijn er weer! Asperges. In de oudheid werd de asperge al omschreven als een geneeskrachtig kruid. De asperge kan namelijk een gunstige uitwerking kan hebben op je gezondheid. Het draagt bij aan een lage bloeddruk en ze zitten boordevol vitaminen. Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend dat zo weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.

Nederlandse asperges zijn alleen verkrijgbaar gedurende het aspergeseizoen, van begin april tot en met 24 juni. Het is mogelijk dat er vanaf februari en begin juli ook asperges verkrijgbaar zijn maar let dan goed op de afkomst, er wordt dan namelijk ook meer buitenlands product aangeboden. Koos Sikkens heeft altijd de meest verse asperges in de winkel liggen, afkomstig van de twee meest bekende telers uit de regio! Duimdikke asperges beveelt Koos aan, AA1 super!

Hoofdweg 218, Paterswolde – 050 308 1383 – koosculinair.nl


Hoe kun je asperges bewaren?
Je kunt asperges goed 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel witte asperges direct na thuiskomst in een vochtige theedoek en leg ze in de koelkast. Groene en paarse asperges bewaar je het best in een open plastic zak in de koelkast. Wil je de asperges langer bewaren? Vries ze dan in! Schil de asperges zorgvuldig, verpak ze in een plastic diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Zo kun je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien, doe ze direct in een pan met ruim kokend water.