De Paashaas sprong zaterdag vrolijk in het rond. Niet alleen om warm te blijven, maar ook vanwege de vele tekeningen die ingeleverd werden bij de Melktap Paterswolde. Liefst 170 creaties waren er gemaakt.

De één nog kleurrijker dan de ander. Keurig volgens de coronaregels kwamen de kinderen in kleine aantallen de tekeningen met papa en mama of opa en oma brengen. “We kwamen laatst voor de eitjes en hebben de tekeningen meegenomen”, vertelt de moeder van Nora en Luuk, die er wel raad mee wisten en heel veel kleur in de tekeningen hebben aangebracht. De paashaas nam alle tekeningen in ontvangst en als dank kregen de kinderen een verrassing. Ruben en Eline toonden zich dolblij met de chocolade paashaas en eitjes. Nola was er met zusje Nikki. De 3-jarige Nola was wel wat terughoudend tegen de grote paashaas, die voor het eerst de Melktap bezocht. Het cadeautje werd in dankbaarheid aangenomen. “Ik wil het delen met opa”, zegt Nola aandoenlijk. De organisatie, de familie Veenhuis, wilde geen prijs aan de tekeningen verbinden. “Alle kinderen zijn gelijk. De tekeningen krijgen een mooi plaatsje.”