Er zijn meer baby’s geboren in de maand februari dan vorig jaar. In gemeente Tynaarlo werden 31 geboortes geteld, vorig jaar februari waren dat er negentien, dat zijn er dus twaalf meer. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend. 

In Drenthe is de gemeente Midden-Drenthe het verschil het grootst: daar werden zeventien baby’s meer geboren. Overal in de provincie is er sprake van een stijging van geboortes, behalve de gemeentes Assen en Noordenveld waar minder baby’s ter wereld kwamen. Wat de oorzaak is van de algemene stijging kan het CBS niet verklaren. In tijden van onzekerheid worden belangrijke beslissingen juist vaak uitgesteld, maar daarentegen is thuiswerken voordeliger met het houden van baby’s. De laatste jaren werden er juist relatief minder kinderen geboren: waar dit aantal landelijk in 2010 nog op 180 duizend kinderen per jaar lag, daalde dat sinds 2017 al naar 170 duizend kinderen per jaar. In 2020 waren het er 168 duizend. De gemiddelde leeftijd bij de geboorte van een eerste kind steeg in 2019 dan ook naar 30 jaar. Naar verwachting krijgen deze vrouwen de komende jaren alsnog hun eerste kind en zal het geboorteaantal weer stijgen.